ИНФОРМАЦИЯ
Пастърма със зеле
Тази рецепта е подходяща за любители на пастърма. Подготовката на ястието отнема време, но крайния резултат е зашеметяващо вкусен. Често това ястие се приготвя за Коледната трапеза.
-
Подготовка
720 м -
Готвене
30 м -
Готово след
750 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг овча пастърма
- 2 бр кисело зеле големи глави
- мас на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Накиснатата за около 10-12 часа пастърма се изважда от водата и нарязва на парчета.
СТЪПКА 2
Прибавя се чиста вода и се вари половин час, след което се поставя нарязаното на ситно зеле, няколко сушени червени чушки и малко лют червен пипер.
СТЪПКА 3
Ако пастърмата е тлъста, не е нужно да се слага мазнина, в противен случай може да се прибави около 200 гр мас.
Хранителни Факти
Пастърма със зеле
Количество за порция
Калории 408
Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g
3%
Наситени мазнини 0.4g
2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 0.1g
Холестерол 4mg
1%
Натрий 341mg
14%
Калий 4100mg
117%
Общо въглехидрати 93g
31%
Фибри 38g
152%
Захари 60g
Протеин 25g
50%
Витамин A
50%
Витамин C
900%
Калции
83%
Желязо
50%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.