ИНФОРМАЦИЯ
Сандвич Панини
Ако работата ви позволява през обедната почивка да се храните навън, опитайте този италиански сандвич, който е много подходящ и за излети сред природата. Приготвя се от вечерта!
-
Подготовка
30 м -
Готвене
40 м -
Готово след
70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете на тънки кръгчета обелена тиквичка, леко ги посолете и намажете с олио.
СТЪПКА 2
Наредете ги върху хартия за печене в тавичка и ги запечете във фурната до златисто.
СТЪПКА 3
Обелете 1 меко авокадо, нарежете го на филийки, а после ги наръсете с лимон.
СТЪПКА 4
Разполовете многозърнеста багета първо надлъжно, после – напречно на парчета. От всяко парче извадете мекото на хляба и намажете вътрешността с песто или друг сос по ваш вкус.
СТЪПКА 5
Върху пестото наредете няколко кръгчета тиквички, върху тях авокадо, две филийки моцарела, няколко листенца риган или магданоз и покрийте с друго парче хляб.
СТЪПКА 6
Завийте така приготвените сандвичи с прозрачно фолио и ги дръжте за през нощта в хладилника.
Хранителни Факти
Панини
Количество за порция
Калории 135
Калории от мазнини 63
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 7g
11%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 6mg
2%
Натрий 159mg
7%
Калий 301mg
9%
Общо въглехидрати 15g
5%
Фибри 4g
16%
Захари 2g
Протеин 4g
8%
Витамин A
4%
Витамин C
30%
Калции
5%
Желязо
2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.