ИНФОРМАЦИЯ
Бонбони с лешников тахан
В кулинарията лешниковият тахан е широкоо разпространен. Вкусът и аромата му се предпочита за направата на здравословни сладкиши и шоколади. Бонбоните с лешнииков тахан са много вкусни и лесно може даа си ги приготвите сами. Ето и как да го направите.-
Подготовка
15 м -
Готвене
60 м -
Готово след
75 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 150 гр черен шоколад
- 150 гр сметана
- 2 с.л. течен мед
- 3 с.л. лешников тахан
- 1/2 кора от лимон
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Шоколадът се начупва. Сметаната се затопля на котлона до момента преди да заври. Изсипва се при шоколада и се бърка, докато се разтопи напълно и се получи гъста смес.
СТЪПКА 2
Добавя се лешников тахан, мед лимоновата кора и се разбърква отново.
СТЪПКА 3
Получената смес се оставя в хладилник за около 1 час, докато се охлади и втвърди. С лъжица (или друго) се загребва желаното количество от сместа за направата на един бонбон.
СТЪПКА 4
С помощта на ръцете се оформят бонбоните и се подреждат в отделен съд. Украсата е по избор. Подходящо е да бъде с овалване в какао на прах, натрошени ядки, кокосови стърготини и др.
Хранителни Факти
Бонбони с лешников тахан
Количество за порция
Калории 492
Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g
54%
Наситени мазнини 17g
85%
Полинаситени мазнини 0.4g
Мононаситени мазнини 3g
Холестерол 39mg
13%
Натрий 70mg
3%
Калий 77mg
2%
Общо въглехидрати 43g
14%
Фибри 5g
20%
Захари 32g
Протеин 8g
16%
Витамин A
7%
Витамин C
10%
Калции
6%
Желязо
8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.