ИНФОРМАЦИЯ
Есенни патладжани с пресни домати
Постно ястие с пресни домати и патладжан. За една страхотна вечеря.-
Подготовка
25 м -
Готвене
40 м -
Готово след
65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр. патладжан
- 400 гр. узрели домати обелени и нарязани на колелца
- 50 гр. настърган пармезан
- 6 с.л. зехтин
- 3 бр. скилидки чесън нарязани на филийки
- сол на вкус
- черен пипер смлян - на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измиваме и нарязваме на тънки колелца патладжаните, които подреждаме в застлана с хартия за печене тава на един слой. С четчица намазваме обилно със зехтин и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, като обръщаме патладжаните и намазваме обилно със зехтин на десетата минута.
СТЪПКА 2
В огнеупорен съд смесваме доматите, патладжаните, чесъна и останалия зехтин. Подправяме леко със сол и черен пипер, поръсваме с пармезан и печем отново на 200 градуса за около 20 минути. Сервира се веднага.
Хранителни Факти
Есенни патладжани с пресни домати
Количество за порция
Калории 298
Калории от мазнини 234
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 26g
40%
Наситени мазнини 5g
25%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 17g
Холестерол 9mg
3%
Натрий 220mg
9%
Калий 544mg
16%
Общо въглехидрати 12g
4%
Фибри 5g
20%
Захари 6g
Протеин 7g
14%
Витамин A
20%
Витамин C
27%
Калции
18%
Желязо
4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.