ИНФОРМАЦИЯ
Задушено свинско филе
Тази рецепта е перфектна за тези, които обичат свинско месо. Свинското филе става много крехко и ароматно с всичките подправки както и бульона. Опитайте го!-
Подготовка
10 м -
Готвене
35 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 600 гр. филе
- 1 бр. връзка зеленчуци за супа
- 1 л. силен зеленчуков бульон
- 10 бр. черен пипер зърна
- 1 бр. дафинов лист
- 1 бр. глава лук
- магданоз на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Всички зеленчуци се нарязват на дребни кубчета. Прибавяме ги към зеленчуковия бульон заедно с черния пипер и дафиновия лист и оставяме да кипне.
СТЪПКА 2
След това слагаме филето и варим 30 мин. Изваждаме месото от бульона, отцеждаме го добре и го осоловяме.
СТЪПКА 3
След това го овалваме в ситно нарязан магданоз и го сервираме, нарязано на тънки парчета.
Хранителни Факти
Задушено свинско филе
Количество за порция
Калории 233
Калории от мазнини 72
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 8g
12%
Наситени мазнини 3g
15%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 99mg
33%
Натрий 642mg
27%
Калий 598mg
17%
Общо въглехидрати 6g
2%
Фибри 2g
8%
Захари 3g
Протеин 31g
62%
Витамин A
1%
Витамин C
6%
Калции
3%
Желязо
16%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.