ИНФОРМАЦИЯ
Панирани картофи
Уникално вкусни картофки с шунка. Рецептата е подходяща за обяд, но също може да си я приготвите и за вечеря.-
Подготовка
20 м -
Готвене
25 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Картофите се сваряват обелени цели до полуомекване и след като изстинат, се нарязват на колелца дебели 1 см.
СТЪПКА 2
Брашното и галетата се смесват с настърганата на дребно шунка. В получената смес се овалват намокрените предварително картофени колелца, като за панировката се притискат добре.
СТЪПКА 3
После се потапят в разбитите яйца и се изпържват в сгорещено олио. Отцеждат се върху кухненска ролка.
Хранителни Факти
Панирани картофи
Количество за порция
Калории 483
Калории от мазнини 135
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 15g
23%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 6g
Холестерол 145mg
48%
Натрий 1121mg
47%
Калий 784mg
22%
Общо въглехидрати 68g
23%
Фибри 5g
20%
Захари 4g
Протеин 19g
38%
Витамин A
7%
Витамин C
24%
Калции
7%
Желязо
17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.