ИНФОРМАЦИЯ
Свинско с нахут
Тази рецептат често се приготвя за Месни заговезни, но е подходяща за всеки повод. Опитайте това свинско с нахут сега!
-
Подготовка
10 м -
Готвене
35 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 800 гр свинско месо
- 700 гр нахут
- 200 гр лук кромид
- 20 гр сол
- 200 гр мас /ако месото не е тлъсто/
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се нарязва на парчета, които се задушават с лук и мас или в собствената им мазнина /при тлъсто месо/.
СТЪПКА 2
Нахутът се накисва в студена вода за около 12 часа, после се обелва и измива и така се поставя в месото. Прибавя се топла вода и се вари на тих огън, като сe внимава нахутът да не стане на каша.
СТЪПКА 3
Соли се накрая, както фасулът, иначе не се сварява.
Хранителни Факти
Свинско с нахут
Количество за порция
Калории 754
Калории от мазнини 495
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 55g
85%
Наситени мазнини 20g
100%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 24g
Холестерол 151mg
50%
Натрий 2189mg
91%
Калий 523mg
15%
Общо въглехидрати 19g
6%
Фибри 4g
16%
Захари 2g
Протеин 43g
86%
Витамин A
1%
Витамин C
4%
Калции
4%
Желязо
9%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.