ИНФОРМАЦИЯ
Царевична питка
Супер вкусна царевична питка, която е и доста лесна за приготвяне.-
Подготовка
20 м -
Готвене
30 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1 ч л. сол
- 1 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. захар
- 1 бр. яйце
- 3 с.л. масло разтопено
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 20 гр. синапено семе
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Смесваме с лъжица сухите продукти в купа. Разбиваме продуктите (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към брашното. Добавяме солта, захарта и останалите продукти. Омесваме докато не получим еднородно тесто. Оформяме питка (в предпочитана форма).
СТЪПКА 2
Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене, и слагаме питката. Поръсваме я със синапеното семе.
СТЪПКА 3
Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.
Хранителни Факти
Царевична питка
Количество за порция
Калории 1275
Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g
48%
Наситени мазнини 14g
70%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 8g
Холестерол 149mg
50%
Натрий 1565mg
65%
Калий 424mg
12%
Общо въглехидрати 217g
72%
Фибри 13g
52%
Захари 27g
Протеин 35g
70%
Витамин A
17%
Витамин C
1%
Калции
61%
Желязо
51%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.