Млечница – Брашнена халва

ИНФОРМАЦИЯ

Млечница - Брашнена халва

Млечница, брашнена халва се приготвя в югоизточна и западна България за празничната трапеза на Коледа. Опитайте я и вие!

  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Млечница - Брашнена халва
Млечница - Брашнена халва

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сварява се прясното мляко, поставя се след това на слаб огън и като се бърка непрекъснато, постепенно по малко се прибавя брашното, докато всичко се сгъсти.

СТЪПКА 2

Накрая се слага мед и счукани орехови ядки. Яде се студена.

Хранителни Факти
Млечница - Брашнена халва
Количество за порция
Калории 645 Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g 46%
Наситени мазнини 5g 25%
Полинаситени мазнини 19g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 11mg 4%
Натрий 70mg 3%
Калий 510mg 15%
Общо въглехидрати 77g 26%
Фибри 5g 20%
Захари 10g
Протеин 20g 40%
Витамин A 5%
Витамин C 1%
Калции 25%
Желязо 28%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button