Съвети за здравословна и щастлива бременност

Страхотни съвети за вашата бременност

Съвети за здравословна и щастлива бременност

Съвети за здравословна и щастлива бременност
Съвети за здравословна и щастлива бременност

Страхотни съвети за щастлива и здравословна бременност. Ако се грижите добре за себе си по време на бременност, можете да се почувствате прекрасно и да родите здраво бебе. Екипът на Съновник направи бърз списък, за да ви помогне да бъдете здрави и да се чувствате чудесно.

12. Тренирайте редовно

Тренирайте редовно
Тренирайте редовно

Редовните упражнение са много полезни за вас, но трябва да сте внимателни по време на бременност. Тренировите ви помагат да останете в добра форма и да се справяте с промените в тялото си, предпазвайки ви от високо кръвно налягане и други усложнения. И след като родите бебето си, ще ви бъде по-лесно да се върнете отново във форма.

Най-добрите дейности са:
• ходене
• плуване
• йога
• пилатес

Можете да упражнявате и други спортове, ако те не носят никакъв риск за вас и се чувствате комфортно.

11. Проверете вашата козметика.

Проверете вашата козметика
Проверете вашата козметика

Всичко, което слагате на лицето и тялото си по време на бременност, може да повлияе на бебето ви, така че изберете продукти, които ще са напълно безопасни и за двамата. Най-добрите опции са естествени продукти и гримове само с минерали.

10. Променете хранителните си навици

Променете хранителните си навици
Променете хранителните си навици

Вашето меню трябва да стане по-здравословно, когато забременеете.

• Яжте храни с фибри: зеленчуци, плодове, боб, пълнозърнести храни, кафяв ориз и овесени ядки.
• Закуските трябва да бъдат здравословни: кисело мляко, плодове и бисквити от пълнозърнести храни.
• Яжте много риба или миди, но избягвайте тези, които съдържат много живак. Най-добрите опции са сьомга и скариди.
• Стойте далеч от топли или несготвени меса или риба и други храни, които могат да съдържат бактерии.
• Избягвайте кофеина и изкуствено оцветени храни.
• Добавете 300-500 калории на ден, докато сте бременна.

9. Освободете се мускулните крампи

Освободете се мускулните крампи
Освободете се мускулните крампи

Мускулните крампи по време на бременност са често срещан дискомфорт. Можете да намалите болката чрез самостоятелно масажиране и прилагане на лед. Трябва също така да разтегнете добре мускулите си, преди да тренирате или преди да си легнете, за да предотвратите крампи. Пиенето на много вода и балансирана диета също ще ви помогнат да избегнете мускулни крампи.

8.Хидратирайте се

Хидратирайте се
Хидратирайте се

Пийте най-малко 10 чаши вода на ден и носете бутилка вода с вас, където и да отидете. Това ще помогне да предотврати гаденето и да поддържате количествата на амниотичната течност на здравословно ниво. Но не пийте нищо преди лягане, защото това ще ви накара да се будите няколко пъти през нощта, за да ходите до тоалетната. Спрете да пиете един час преди лягане.

7. Изберете разумно спа процедурите си

Изберете разумно спа процедурите си
Изберете разумно спа процедурите си

Необходимо е да се отпуснете и да се отдадете на бременността си. Но избягвайте горещите вани и сауни, тъй като прегряването е много лошо за вашето бебе. Също така някои етерични масла са забранени, тъй като те могат да причинят контракции на матката. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар и да кажете, че сте бременна, когато ходите на спа процедури.

6. Летете разумно (самолет)

Летете разумно (самолет)
Летете разумно (самолет)

Най-доброто време за летене обикновено е от 14 до 28 седмици от бременността. Рискът от спонтанен аборт, преждевременно разждане и болести е нисък. Но все пак, вижте преди това Вашия лекар и уведомете авиокомпанията за вашата бременност. В самолета пийте много вода и се разхождайте на всеки половин час. Седалка до пътеката е най-добрата опция за вас.

5. Изберете естествени средства за защита

Изберете естествени средства за защита
Изберете естествени средства за защита

Използвайте немедицински средства за облекчаване на симптоми на бременност като гадене, киселини и запек. Сладки или ментови бонбони и джинджифил могат да помогнат за намаляване на гадене. Упражненията и топлата вана могат да помогнат при запек. Дъвките, които не съдържат захар и топло мляко ще подобрят киселини.

4. Прилагайте слънцезащитни продукти

Прилагайте слънцезащитни продукти
Прилагайте слънцезащитни продукти

Когато сте бременна, кожата ви става по-чувствителна към слънчевата светлина, затова използвайте слънцезащитни продукти и носете шапка и слънчеви очила. Някои лекари дори препоръчват да избягвате да седите на слънце и да се печете, докато сте бременна.

3. Изберете правилната позиция за спане

Изберете правилната позиция за спане
Изберете правилната позиция за спане

Спането по корем ви е невъзможно. Вие също трябва да избягвате да лежите равномерно на гърба си, тъй като теглото на матката ви пресича гръбнака и големите кръвоносни съдове, което намалява притока на кръв. Сънят от едната страна с наведените колене е най-удобната и безопасна позиция. Някои казват, че сънят от лявата ви страна осигурява максимален кръвен поток и хранителни вещества към плацентата, но това не е научно доказано.

2. Отидете на пазар за обувки

Отидете на пазар за обувки
Отидете на пазар за обувки

Вашият център на тежестта ще се движи и краката и глезените ви ще се надуят. Купете си удобни обувки. Много е вероятно да имате нужда от по-голям размер, докато сте бременна.

1. Вярвайте в себе си

Вярвайте в себе си
Вярвайте в себе си

Бременността винаги предизвиква много страхове и несигурност в съзнанието на жената. Само не забравяйте, че вие и вашето променящо се тяло сте красиви. Вие сте здрави и можете да минете през бременност и раждането. Това е естествена и наистина радостна част от живота.

Вижте още и ⤵️
По-добър сън по време на бременност
Кое е подходящото време да забременеете
Суеверия за бременни

Back to top button