ИНФОРМАЦИЯ
Тиква с орехи
Есента е сезонът в който можем да си приготвим различни ястия с тиква. Ние ви предлагаме една неустоимо вкусна рецепта с тиква с орехи. Често тя се приготвя и за Андреевден.-
Подготовка
30 м -
Готвене
60 м -
Готово след
90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр тиква малка
- 1-2 ч.ч. орехи счукани
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 4 бр яйца
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изчистената и нарязана на парчета тиква се задушава, като на дъното на тенджерата се слага чинийка. Парчетата тиква се нареждат с кората нагоре.
СТЪПКА 2
Сипва се 1 ч. ч. вода. Захлупват се и се варят.
СТЪПКА 3
Когато са готови, им се маха кората, а месестата част се смачква. Разбиват се добре яйцата със захарта, прясното мляко и орехите.
СТЪПКА 4
Намазва се средно голяма правоъгълна тавичка с масло и се изсипва сместа. Пече се до получаване на коричка.
Хранителни Факти
Тиква с орехи
Количество за порция
Калории 438
Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g
37%
Наситени мазнини 3g
15%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 97mg
32%
Натрий 59mg
2%
Калий 898mg
26%
Общо въглехидрати 51g
17%
Фибри 3g
12%
Захари 38g
Протеин 11g
22%
Витамин A
281%
Витамин C
29%
Калции
15%
Желязо
15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.