ИНФОРМАЦИЯ
Печена Риба
Тази апетитна рецепта е подходяща за всеки повод. Идеална е по време на Великденските пости. Често печената риба присъства на трапезата на Благовещение.
-
Подготовка
10 м -
Готвене
25 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Рибата се изчиства, измива, посолява и се пече на жар или скара.
СТЪПКА 2
Отделно се прави брашнена каша от олио, брашно, сол и вода и след като се посвари, в нея се слага изпечената риба, която се оставя да поври още 5 минути.
Хранителни Факти
Печена Риба
Количество за порция
Калории 1098
Калории от мазнини 702
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 78g
120%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 37g
Мононаситени мазнини 27g
Холестерол 243mg
81%
Натрий 1189mg
50%
Калий 1163mg
33%
Общо въглехидрати 20g
7%
Фибри 1g
4%
Захари 0.3g
Протеин 76g
152%
Витамин A
13%
Витамин C
10%
Калции
4%
Желязо
13%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.