ИНФОРМАЦИЯ
Патладжани пълнени с месо
Не пропускайте да опитате това превъзходно ястие. Ако сте любители на патладжаните ви гарантираме, че тази рецепта ще ви хареса изключително много. Ето и как да си приготвите патладжани пълнени с месо:
-
Подготовка
15 м -
Готвене
70 м -
Готово след
85 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 4 бр патладжана големи
- 300 гр кайма
- 1/2 ч.ч. ориз
- 100 гр краве масло
- 3 ч.ч. кисело мляко
- 2 с.л брашно
- 6 бр чесън скилидки
- 2 бр глави лук
- сух джоджен на вкус
- 1 щипка канела
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Патладжаните се измиват, обелват се, издълбава се вътрешността и се посоляват. Оставят се да се отцедят.
СТЪПКА 2
Ситно нарязания лук се задушава в половината от маслото, добавя се измития ориз, а малко след това и каймата. Подправя се с джоджен, черен пипер, канела и сол.
СТЪПКА 3
Патладжаните се пълнят със сместа, нареждат се изправени в тенджера, заливат се с 2 ч ч гореща подсолена вода и се варят около 1 час на слаб огън.
СТЪПКА 4
Киселото мляко се разбива, като в него се прибавя размитото с малко вода брашно и се вари 10 мин, докато се сгъсти. Накрая се прибавят счуканият чесън, сух джоджен и сол.
СТЪПКА 5
Преди сервиране патладжаните се заливат със соса.
Хранителни Факти
Патладжани пълнени с месо
Количество за порция
Калории 657
Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g
68%
Наситени мазнини 21g
105%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 118mg
39%
Натрий 1238mg
52%
Калий 1245mg
36%
Общо въглехидрати 45g
15%
Фибри 7g
28%
Захари 19g
Протеин 24g
48%
Витамин A
16%
Витамин C
15%
Калции
36%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.