Бързи триъгълни банички

ИНФОРМАЦИЯ

Бързи триъгълни банички

Тези триъгълни банички се приготвят много лесно и бързо. Те са подходящи за всеки повод и са харесвани от мнозина. Опитайте ги и вие!
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Бързи триъгълни банички
Бързи триъгълни банички

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата. Всяка от корите се сгъва откъм широката страна на половина и в средата се разстилат около 2 с.л. от сместа.

СТЪПКА 2

Кората се загръща от двете страни и се получава правоъгълник, който се сгъва на две и после на триъгълник.

СТЪПКА 3

Триъгълните банички се подреждат в правоъгълна тава с размери 28х38 см намазана с масло.

СТЪПКА 4

Олиото се загрява и се сипва по 1 с.л. на две триъгълни банички. Отгоре се намазва с допълнително разбитото яйце (или ако е останала от яйчено-сирената смес) и се пече в предварително загрята фурна на 180-200 С до златисто.

СТЪПКА 5

След като изстинат, могат да се разрежат на по-малки триъгълници, като хапки. Чудесни са за шведска маса.

Хранителни Факти
Бързи триъгълни банички
Количество за порция
Калории 621 Калории от мазнини 468
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 52g 80%
Наситени мазнини 19g 95%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 18g
Холестерол 196mg 65%
Натрий 633mg 26%
Калий 101mg 3%
Общо въглехидрати 28g 9%
Фибри 2g 8%
Захари 1g
Протеин 11g 22%
Витамин A 14%
Витамин C 0.2%
Калции 15%
Желязо 13%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button