Овнешко или шилешко с боб в тенджера под налягане

ИНФОРМАЦИЯ

Овнешко или шилешко с боб 

Това ястие е традиционно за трапезата на Архангеловден. Зарадвайте вашите близки с вкусно ястие за вечеря.  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Овнешко или шилешко с боб в тенджера под налягане
Овнешко или шилешко с боб в тенджера под налягане

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Фасулът се вари десетина минути в тенджера под налягане. След това в същия съд се запържва месото, добавя се лук и се поръсва с брашното.

СТЪПКА 2

Бърка се, като се доливат 2 чаши вода. Прибавя се и бобът, заедно с подправките. Тенджерата се затваря и оставя на огъня за около 20-30 минути.

Хранителни Факти
Овнешко или шилешко с боб в тенджера под налягане
Количество за порция
Калории 560 Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g 37%
Наситени мазнини 6g 30%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 36mg 12%
Натрий 1321mg 55%
Калий 897mg 26%
Общо въглехидрати 66g 22%
Фибри 11g 44%
Захари 5g
Протеин 22g 44%
Витамин A 6%
Витамин C 50%
Калции 11%
Желязо 28%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button