ИНФОРМАЦИЯ
Коледно печено прасе
Невероятно ароматно и вкусно става това печено прасенце с хрупкава коричка. Перфектно е за вашата Коледа трапеза.-
Подготовка
40 м -
Готвене
180 м -
Готово след
220 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 9 кг. свинско месо 1 прасенце
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- кисело зеле на вкус
- 1 бр. глава лук
- масло на вкус
- сланина или нарязана шунка
- 500 гр. картофи пържени за гарнитура
- 1 бр. червена ябълка
- хрян настърган - на вкус
- магданоз стръкчета за украса
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете и измийте прасенцето хубаво. След което натъркайте със сол и черен пипер.
СТЪПКА 2
Ситно нарязаното кисело зеле изпържете със скълцания лук и масло. Към зелето добавете парченца сланина или шунка.
СТЪПКА 3
Хубаво се препържва всичко заедно и се овкусява със сол и черен пипер.
СТЪПКА 4
Прасенцето се пълни и се зашива. Намазва се отвън с мазнина и се пече до готовност в умерена фурна.
СТЪПКА 5
При сервиране в устата на пълненото коледно прасенце се слага една червена ябълка или лимон.
СТЪПКА 6
Украсява се с настърган хрян и клонки магданоз.
Хранителни Факти
Коледно печено прасе
Количество за порция
Калории 3122
Калории от мазнини 1737
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 193g
297%
Наситени мазнини 70g
350%
Полинаситени мазнини 17g
Мононаситени мазнини 86g
Холестерол 1013mg
338%
Натрий 4479mg
187%
Калий 4169mg
119%
Общо въглехидрати 14g
5%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 309g
618%
Витамин A
13%
Витамин C
9%
Калции
23%
Желязо
69%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.